Desert cornulete fragede

de MotanLaOale in Dulciuri, 12 Aug 2018 | 15603 vizualizari

 

Cele mai bune cornulete.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 ml lapte
  • 250 g untura
  • 1 ou
  • 30 g drojdie proaspata
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 500 g rahat
  • zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede:

Se pun 550 g de faina intr-un vas de framantat.

Se adauga oul batut, untura, laptele caldut, drojdia dizolvata cu zaharul vanilat si putin lapte, un praf de sare si se framanta.

Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.  

Se lasa la odihnit la rece 1 ora invelita in folie alimentara.

Se taie rahatul bucatele dreptunghiulare si se tavalesc in zahar pudra ca sa nu se lipeasca intre ele.

Se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt. Se imparte aluatul in 5 parti.

Se ia o parte si se intinde o foaie subtire de 2-3 mm.

Se taie triunghiuri sau dreptunghiuri (cum vreti), se pune o bucata de rahat, se ruleaza si se pune in tava.

Eu am intins foaia rotunda si am taiat raze pe care le-am rulat cu rahat.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 25-30 minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra cat sunt calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
INGHETATA DE LEVANTICA